Kosten van een maatpak

Wanneer je op zoek gaat naar een maatpak is al snel de vraag welke kosten hierbij komen kijken. Een maatpak kost gemiddeld tussen de 1000 en 2000 euro. Dit is een redelijk brede prijsklasse omdat de kosten van een maatpak afhankelijk zijn van de keuzes die je maakt, zoals de binnenvoering en de manier waarop het pak wordt gemaakt. Een full-canvas pak is bijvoorbeeld duurder dan een half canvas pak. Ook de stofkeuze heeft een grote invloed op de prijs van jouw maatpak. 

Made-to-measure

Vaak wordt een made-to-measure pak ook maatwerk genoemd. De prijzen van een made-to-measure maatpak liggen echter een stuk lager dan echt maatwerk. Made-to-measure pakken worden namelijk gemaakt aan de hand van een standaard basispatroon, waarbij er bij maatwerk een persoonlijk patroon wordt gemaakt op basis van jouw lichaamsmaten en houding. Ook voor made-to-measure pakken geldt er niet een eenduidige prijsrange, want ook hier bepaalt de binnenvoering en de stof uiteindelijk hoe duur het pak zal zijn. Je kunt denken aan een gemiddelde prijs van €500,- tot €1000,-. 

Verschillende stoffenhuizen

House Fabrics zijn over het algemeen tegen de meest voordelige prijs te krijgen. Bovendien is de levertijd van deze pakken een stuk korter. Bij Michael & Giso werken we met Italian House Fabrics die zijn ingekocht aan de hand van onze eigen idealen en de komende trends. Echter is de keuze bij deze stoffen wel wat beperkter. Ook bij het stoffenhuis Vitale Barberis en Carnet kun je voor een maatpak zeker tussen de €800,- en €1400,- slagen. Stoffenhuizen zoals Ariston, Dormeuil, Scabal en Loro Piana zijn een stuk duurder door de bijzondere wevingen, kleuren en samenstellingen. Deze stoffenhuizen hanteren een intensief en hoogwaardig productieproces. De prijzen beginnen vaak bij €1500,- maar kunnen soms wel oplopen tot €3000,-. Je kunt de aanschaf van een maatpak zo gek maken als je zelf wilt. 

Budget

Omdat er niet een eenduidig antwoord is op de vraag: ‘wat zijn de kosten van een maatpak?’ is het goed om een budget of in ieder geval een indicatie van een prijsrange te communiceren met de tailor die je helpt. Dan kunnen zij op basis van jouw budget de juiste stoffen adviseren die daar binnen vallen. Zij kunnen je tijdens de afspraak uitleggen waarom bepaalde maakwijzes of stoffen gepaard gaan met dergelijke prijzen. Houd er rekening mee dat er extra kosten bij een maatpak kunnen komen kijken zoals de aanschaf van een overhemd op maat, stropdas, schoenen, pochet of andere accessoires. Communiceer ook zeker met een tailor of de aanschaf van eventuele accessoires binnen het budget moeten vallen. Door deze extra’s kan de prijs van de gehele outfit best wel oplopen. Zo kun je een maatshirt aanschaffen vanaf €100,- en een stropdas vanaf €129,-.

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Wat is een traplift?

Kun je niet meer zelfstandig de trap op? Dan kan een traplift kan de...

Zo kies je de leukste kleding voor je winkel...

Het uitbaten van een winkel of webshop wordt vaak onderschat. Klanten zien wel wat...

Kosten van een maatpak

Wanneer je op zoek gaat naar een maatpak is al snel de vraag welke...

Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar...

Een leuk cadeau voor een kind

Een rugzak voor een kind is altijd een leuk cadeautje om te geven. Een...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen...

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang...

Populaire categorieën