De perfecte date outfit

Iedereen gaat weleens op date. Soms leer je iemand kennen in de kroeg, maar je kan ook een date hebben met iemand die je hebt leren doordat je elke middag even lekker zat te swipen op Tinder. En nu is het dan zover, dit is jullie allereerste date. Na wat leuk en gezellig contact via de app ben je erachter gekomen dat jullie misschien best wel goed bij elkaar zouden kunnen passen. Je wilt op je eerste dag natuurlijk wel goed voor de dag komen. Je gaat nog even naar de kapper, koopt een lekke parfum én bent nog op zoek naar een goede date outfit. Maar wat voor outfit kun je eigenlijk het best aan doen als je een date hebt?

Wat gaan jullie doen?

Als eerst is het belangrijk om na te gaan wat jullie gaan doen op de date. Misschien gaan jullie wel iets actiefs doen, zoals naar een klim bos. Als jullie op een actieve date gaan, dan wil je zorgen voor een comfortabele date outfit die er ook nog eens stijlvol uit ziet. Ga voor een broek waar je lekker in kan bewegen en trek een shirt aan wat niet al te strak zit. Stop je shirt in je broek om het er weer wat speelser uit te laten zien. Ga je juist op een date waar je niet zo veel doet? Dan kun je lekker uitpakken. Ga je bijvoorbeeld samen wat drinken op het terras, dan kan je gerust wat nettere kleding uitkiezen. Je mooie schoenen met een goede broek en een shirt. Het belangrijkste is dat je je er wel comfortabel in voelt.

Een slechte date outfit

Er zijn altijd kleren die je beter niet aan kunt doen als je op date gaat. Denk bijvoorbeeld uit erg uitdagende kleding, je wil natuurlijk nog wel wat voor jezelf houden. Daarnaast moet je altijd proberen om geen gaten of vlekken in je kleding te hebben, dit kan de persoon waar je mee op date gaat namelijk laten denken dat je jezelf niet goed verzorgt. Het is altijd slim om kleding aan te doen waar je geen duidelijke vlekken van je zweet in ziet. Stel je voor je bent voordat je aankomt toch een beetje zenuwachtig en krijgt het warm dus je gaat zweten. Je wil dan voorkomen dat de persoon waar jij mee op date gaat eerst je zweetvlekken ziet en dan pas jou.  

Houd rekening met het weer

Het weer is natuurlijk altijd een factor waar je goed rekening me moet houden als je een outfit gaat samenstellen, en dus helemaal als je een date outfit uit aan het zoeken bent. Is het zomer, trek dan gewoon lekker een korte broek en een luchtig shirt aan. Misschien voelt dat wat onwennig als je iemand voor het eerst ziet, maar je wil jezelf natuurlijk niet oncomfortabel voelen op de eerste date. Is het herfst of winter, kies dan veilig en ga voor laagjes: een blouse of t-shirt met een colbert of vest erover kan dan prima. Mocht je het warm krijgen omdat je binnen zit of heb je het warm van het wandelen, kun je makkelijk een laagje uit trekken. Zo weet je zeker dat je je helemaal kan focussen op je date.

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Deze haar- en huidverzorging kende je misschien nog niet

Het is belangrijk dat we dagelijks onze haren en huid goed verzorgen. Nu zal...

Wat is traditioneel?

Zoals zoveel jonge stellen had ik laatst een discussie met mijn vriendin. We hadden...

3 tips om de lockdown verzorgd en gezond door...

Nu we allemaal meer aan huis gekluisterd zijn dan normaal, kom je erachter wat...

Lingerie, de basis van elke outfit!

Lingerie, de basis van elke outfit! Ondanks dat je lingerie vaak niet ziet is...

Heb jij je nieuwjaarsoutfit al in de kast?

Waar iedereen doorgaans al ruim op tijd een mooie nieuwjaarsoutfit zoekt ziet het er...

Hoe kies je de beste winterjas?

De keuze voor een winterjas is er niet zomaar een. Je draagt een winterjas...

Populaire categorieën