De perfecte herfstoutfit

Herfst, you love it or you hate it. De herfst is een van de moeilijkste seizoenen om je in te kleden. In de winter doe je lekker een spijkerbroek met een dikke trui en sneakers aan, in de zomer kies je voor kleding die zo luchtig mogelijk is. Maar wat is nou de perfecte herfst outfit? De herfst is een van de meest onvoorspelbare seizoenen en dat maakt het ook zo moeilijk om te kiezen voor de goede kleding. In de herfst is het altijd maar een verrassing of het warm of koud is buiten, en of het regent of er een heel gemene koude wind staat. Je herfstoutfit is daarom ook lang niet zo saai als je winteroutfit.

Laagjes, laagjes, laagjes

De allerbeste tip: in de herfst draag je laagjes. In de herfst zijn de temperatuur en andere weersomstandigheden vaak erg wisselend, daarom kun je het best altijd laagjes dragen. Kies bijvoorbeeld voor een blouse met een colbert als het buiten koud is. Krijg je het met je jas erover heen warm? Dan vouw je je colbert op en doe je hem in je tas. Ga je ’s middags ergens heen en weet je van tevoren al dat je ’s avonds pas op een later tijdstip terug bent? Dan kun je je herfstoutfit daarop aanpassen en de deur uit gaan met een t-shirt aan, en een spijkerjas of een tussenjas meenemen voor als het ’s avonds later wat kouder begint te worden.

Wat zijn je plannen?

Als je er niet uitkomt wat je aan moet trekken, is de eerste stap om te kijken wat je plannen zijn. Ga je met de auto naar je werk, dan hoef je eigenlijk helemaal geen rekening te houden met het weer. Ga na hoe warm het binnen op het kantoor is en pas daar je kleding op aan. Een blouse met lange mouwen kan hier dus prima volstaan. Ga je juist een dag shoppen of wat gezelligs doen met vrienden, dan wil je wel rekening houden met het weer. Kijk op internet eerst of het gaat regenen, dan kun je eventueel een regenjas meenemen. Tegenwoordig zijn er ook veel mooie jassen die én mooi zijn én de regen tegen houden: dat is een mooie win-win situatie!

Accessoires

In de herfst weet je een ding zeker, en dat is dat je een tas mee moet nemen voor onvoorziene omstandigheden. Daarin kun je bijvoorbeeld je extra spijkerjack stoppen en eventueel een inklapbare paraplu als er regen verwacht wordt. Het klinkt alsof het uitzoeken van een herfstoutfit een hele opgave is, maar eigenlijk is het samenstellen van je kleding in de herfst juist leuk! In de winter of zomer kun je gauw het gevoel hebben dat je vaak dezelfde kleding aan hebt, maar het klimaat in de herfst laat het uitstekend toe om steeds weer nieuwe combinaties uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Zo kies je de leukste kleding voor je winkel...

Het uitbaten van een winkel of webshop wordt vaak onderschat. Klanten zien wel wat...

Kosten van een maatpak

Wanneer je op zoek gaat naar een maatpak is al snel de vraag welke...

Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar...

Een leuk cadeau voor een kind

Een rugzak voor een kind is altijd een leuk cadeautje om te geven. Een...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen...

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang...

Sweaters en hoodies voor mannen die er stijlvol bijlopen

Voor mannen is het erg belangrijk om in de juiste kleding rond te kunnen...

Populaire categorieën