De perfecte herfstoutfit

Herfst, you love it or you hate it. De herfst is een van de moeilijkste seizoenen om je in te kleden. In de winter doe je lekker een spijkerbroek met een dikke trui en sneakers aan, in de zomer kies je voor kleding die zo luchtig mogelijk is. Maar wat is nou de perfecte herfst outfit? De herfst is een van de meest onvoorspelbare seizoenen en dat maakt het ook zo moeilijk om te kiezen voor de goede kleding. In de herfst is het altijd maar een verrassing of het warm of koud is buiten, en of het regent of er een heel gemene koude wind staat. Je herfstoutfit is daarom ook lang niet zo saai als je winteroutfit.

Laagjes, laagjes, laagjes

De allerbeste tip: in de herfst draag je laagjes. In de herfst zijn de temperatuur en andere weersomstandigheden vaak erg wisselend, daarom kun je het best altijd laagjes dragen. Kies bijvoorbeeld voor een blouse met een colbert als het buiten koud is. Krijg je het met je jas erover heen warm? Dan vouw je je colbert op en doe je hem in je tas. Ga je ’s middags ergens heen en weet je van tevoren al dat je ’s avonds pas op een later tijdstip terug bent? Dan kun je je herfstoutfit daarop aanpassen en de deur uit gaan met een t-shirt aan, en een spijkerjas of een tussenjas meenemen voor als het ’s avonds later wat kouder begint te worden.

Wat zijn je plannen?

Als je er niet uitkomt wat je aan moet trekken, is de eerste stap om te kijken wat je plannen zijn. Ga je met de auto naar je werk, dan hoef je eigenlijk helemaal geen rekening te houden met het weer. Ga na hoe warm het binnen op het kantoor is en pas daar je kleding op aan. Een blouse met lange mouwen kan hier dus prima volstaan. Ga je juist een dag shoppen of wat gezelligs doen met vrienden, dan wil je wel rekening houden met het weer. Kijk op internet eerst of het gaat regenen, dan kun je eventueel een regenjas meenemen. Tegenwoordig zijn er ook veel mooie jassen die én mooi zijn én de regen tegen houden: dat is een mooie win-win situatie!

Accessoires

In de herfst weet je een ding zeker, en dat is dat je een tas mee moet nemen voor onvoorziene omstandigheden. Daarin kun je bijvoorbeeld je extra spijkerjack stoppen en eventueel een inklapbare paraplu als er regen verwacht wordt. Het klinkt alsof het uitzoeken van een herfstoutfit een hele opgave is, maar eigenlijk is het samenstellen van je kleding in de herfst juist leuk! In de winter of zomer kun je gauw het gevoel hebben dat je vaak dezelfde kleding aan hebt, maar het klimaat in de herfst laat het uitstekend toe om steeds weer nieuwe combinaties uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

De kracht van online winkelen: Een gids voor modebewuste...

In een wereld waar gemak en toegankelijkheid steeds belangrijker worden, heeft online winkelen een...

Trendy Babykleding: Korte Leggings, Gucci Sokjes en Voetloze Leggings!

Als je op zoek bent naar de leukste en meest modieuze babykleding, dan ben...

Welke activiteiten vanuit kinderen ervaren worden als de leukste...

Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen in Hoogeveen! Hoogeveen heeft een breed aanbod aan...

Kunnen ouders ook iets leuks vinden om te doen...

Verblijf je als ouder in de buurt van Gouda? Dan is er genoeg te...

Leuke dingen doen leidschendam

De leuke dingen die je kunt doen in Leidschendam zijn eindeloos. Of je nu...

Waarom zou een familie kiezen voor bepaalde soorten activiteiten...

Valkenburg is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het is de perfecte...

Populaire categorieën