Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar je op moet letten. Een van de eerste vragen die je jezelf moet afvragen is waarvoor je een zonnebril gaat gebruiken. Heb jij een stevige zonnebril nodig voor tijdens het sporten of wil je hem dragen tijdens een vakantie. Daarnaast is het belangrijk dat de bril goede bescherming biedt tegen de uv-straling. Al laatste moet een zonnebril goed aansluiten bij je stijl en de vorm van je gezicht. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een zonnebril? Wij zetten een aantal factoren op een rij.

Het doel van de zonnebril

De keuze in zonnebrillen is reuze. Het is slim om te bedenken waarvoor jij een zonnebril gaat gebruiken. Een zonnebril waarmee je alleen op het terras gaat zitten, is namelijk anders dan een zonnebril voor in de auto. En alleen al tussen sportbrillen bestaan grote verschillen. Zo kun je prima een balletje slaan wanneer je een Ray-Ban draagt, maar wielrenners zoeken vaak meer gestroomlijnde exemplaren.

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Daarnaast moet je bij het bepalen van een zonnebril welk montuur het beste bij jouw gezicht past. Dat doe je door jouw gezichtsvorm te bepalen. Wanneer je een ovaal gezicht hebt kan je bijna iedere zonnebril dragen. Dit komt doordat je kaak en voorhoofd ongeveer even breed zijn. Bij een rond gezicht kan je het beste kiezen voor een rechthoekig montuur. Dit model zorgt ervoor dat jouw gezicht optisch langer en slanker. Ook brillen met rechte lijnen en brede glazen zijn prima voor een rond gezicht. Vermijd alleen ronde monturen, deze versterken de rondingen van je gelaat. Een rond montuur zonnebril is daarentegen prima voor een vierkant gezicht. Dit soort zonnebrillen zorgen ervoor dat je gezicht optisch langer is. Heb je een hartvormig gezicht? Dan kun je gaan voor een pilotenbril of een vierkant montuur. Deze brillen zorgen ervoor dat ze accent leggen op de smalle onderkant van je gezicht. 

Kleur en patronen

Wanneer je weet welk montuur het beste bij je gezicht past kun je kijken wat voor soort design je wilt. Voor zowel heren als zonnebrillen dames is er een grote collectie. Je kan voor een zwarte, bruine of ander kleur zonnebril gaan. Let op dat een zwarte zonnebril vaak minder goed staat bij een lichte huid. Ook kan je kiezen voor gekleurde glazen. Grijze glazen voor een rustig beeld, terwijl je met bruine glazen een scherper zicht krijgt. Oranje glazen verhogen het contrast waardoor ze zeer geschikt zijn voor deelname in het verkeer. Let als laatste ook op dat je kiest voor een zonnebril met een goede UV-filter zodat je ogen ook daadwerkelijk goed beschermd zijn. Het beste is om een zonnebril te kiezen met een UV-filter tussen de 2-3, deze zijn geschikt voor zonnig tot zeer zonnig weer. Wanneer je deze punten meeneemt bij het uitzoeken van een zonnebril weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

De kracht van online winkelen: Een gids voor modebewuste...

In een wereld waar gemak en toegankelijkheid steeds belangrijker worden, heeft online winkelen een...

Trendy Babykleding: Korte Leggings, Gucci Sokjes en Voetloze Leggings!

Als je op zoek bent naar de leukste en meest modieuze babykleding, dan ben...

Welke activiteiten vanuit kinderen ervaren worden als de leukste...

Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen in Hoogeveen! Hoogeveen heeft een breed aanbod aan...

Kunnen ouders ook iets leuks vinden om te doen...

Verblijf je als ouder in de buurt van Gouda? Dan is er genoeg te...

Leuke dingen doen leidschendam

De leuke dingen die je kunt doen in Leidschendam zijn eindeloos. Of je nu...

Waarom zou een familie kiezen voor bepaalde soorten activiteiten...

Valkenburg is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het is de perfecte...

Populaire categorieën