Hoe kies je de mooiste feestoutfit

Hoera, het is tijd voor een feestje! Of je nou een feestje hebt van vrienden of familie, dit is dé gelegenheid voor jou om helemaal uit te pakken en de beste feestoutfit te kiezen. Misschien heb je al wat leuks in de kast, maar als je een feestje hebt is dat hét perfecte excuus om eens lekker los te gaan met shoppen. Of je nou shopt in winkels of online, de categorie feestkleding hangt meestal boordevol mooie blouses, shirtjes en broeken waarmee jij de shine van de avond pakt. Maar voordat je op zoek gaat naar een outfit moet je natuurlijk eerst nagaan wat voor soort feestje hebt. De meeste mensen kleden zich namelijk anders voor een feestje met vrienden, dan een feestje met de schoonfamilie. En als je de goede indruk wil achterlaten bij de andere gasten, is een doordachte feestoutfit wel noodzakelijk.

Dresscode

You love it or you hate it; een feestje met een dresscode. Sommige mensen kiezen voor een dresscode op hun feestje omdat je zo alle gasten in dezelfde kleur krijgt en dit heel sfeervol kan staan op foto’s. Anderen houden juist niet van een dresscode en kiezen ervoor gasten uit te nodigen en ze zelf te laten kiezen wat ze aantrekken. Als je bent uitgenodigd bent door iemand die wel een dresscode heeft opgesteld, probeer je hier dan vooral aan te houden. Vaak worden er kleuren gekozen die iedereen wel in de kast heeft. Misschien is het wel een kleur die jij niet zo vaak draagt, zoals rood. Bedenk dan dat je niet direct in een felrode jurk aan hoeft te komen, maar ook kan kiezen voor lichtrood of juist een mooie bordeaux rode kleur.

Glitter and glamour

Als je een feestje hebt hoef je niet bang te zijn dat je overdressed bent. Natuurlijk kijk je eerst wel even wat de gelegenheid is. Heb je bijvoorbeeld een kerstfeest op je werk en weet je dat dat ook de plek is waar genetwerkt gaat worden, dan wil je natuurlijk niet met een jurk vol pailletten aan komen. Maar heb je een kerstfeest met je familie, of ga je juist lekker stappen met je vrienden? Dan komen die pailletten helemaal tot zijn recht. Als je lekker een avondje uit gaat met je vrienden, dan kan het ook leuk zijn om jullie outfit samen uit te zoeken of allemaal op elkaar af te stemmen. Zo kan je het thema in jullie feestoutfit subtiel terug laten komen. Niet alleen leuk voor het oog en het idee, ook nog eens leuk als je op de foto gaat. Haren in de krul, make-upje op en je feestoutfit aan. Feesten maar!

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Wat is een traplift?

Kun je niet meer zelfstandig de trap op? Dan kan een traplift kan de...

Zo kies je de leukste kleding voor je winkel...

Het uitbaten van een winkel of webshop wordt vaak onderschat. Klanten zien wel wat...

Kosten van een maatpak

Wanneer je op zoek gaat naar een maatpak is al snel de vraag welke...

Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar...

Een leuk cadeau voor een kind

Een rugzak voor een kind is altijd een leuk cadeautje om te geven. Een...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen...

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang...

Populaire categorieën