Wil je nu eindelijk eens van je jeugdpuistjes af?

Heb jij een leeftijd bereikt waarop je al lang geen jeugdpuistjes meer zou moeten hebben maar ben je er nog steeds niet vanaf? Dat kan ontzettend vervelend zijn. Veel vrouwen worden er heel onzeker van, en proberen ze constant te bedekken met make-up. Er zijn gelukkig wel een hoop dingen die je zelf kunt doen om een rustigere huid te krijgen. We sommen ze in dit artikel voor je op, hopelijk heb je er iets aan!

Veel water drinken voor een mooie huid

Een van de meest simpele dingen die je kunt doen om minder puistjes te krijgen is het drinken van veel water, en daarmee bedoelen we minstens 2 liter per dag, en het liefst 2,5. Als je water drinkt reinig je je lijf namelijk van binnenuit, waardoor die afvalstoffen niet meer via de huid hoeven te worden afgevoerd. Bovendien wordt je huid flexibeler en krijg je minder snel rimpels als je veel water drinkt, ook mooi meegenomen!

Vermijd suiker en verzadigde vetten

Het eten van suiker en verzadigde vetten resulteert ook voor velen in een slechtere huid. Zeker suiker is een grote boosdoener. Het lichaam is niet gemaakt om suiker in de hoeveelheden die we tegenwoordig eten te verwerken, en moet dit allemaal uitscheiden. Dit gebeurt als de lever het niet voldoende kan verwerken via de huid, net als bij teveel verzadigde vetten. Probeer beiden dus zoveel mogelijk te vermijden en zo gezond mogelijk te eten.

Vermijd melkproducten zoals yoghurt en kaas

Er is nog een voedingsmiddel dat bij heel veel mensen voor een onrustige huid met puistjes zorgt en dat zijn melkproducten. Deze worden namelijk gemaakt van koemelk, en dat is heel erg rijk aan groeihormonen en wei-eiwit, en beide stimuleren de talgproductie van de huid. Bovendien kan de lactose die in melkproducten aanwezig is zorgen voor een laaggradige ontstekingsreactie in de darmen waardoor je voedingsstoffen minder goed opneemt en bovendien afvalstoffen minder goed uitscheidt. Ook daardoor kun je weer meer puistjes krijgen. Een heel groot deel van de mensen die last heeft van puistjes heeft ontzettend veel baat bij het stoppen met zuivel, dus het is zeker de moeite waard het te proberen.

Houd je poriën vrij van make-up

Als laatste nog een tip met betrekking tot make-up. Hoe verleidelijk het ook is om je puistjes elke dag te camoufleren met een dikke laag make-up, het is natuurlijk niet bevorderlijk voor een egale huid. Als je je poriën constant dicht smeert, dan kunnen er zich afvalstoffen in ophopen waar je (juist!) meer puistjes krijgt. Probeer dus eens een paar weken zonder make-up te doen, en kijk wat het effect ervan is.

 

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Voordelen van een juwelier in Venray

Waarom zou je voor een fysieke winkel kiezen als je tegenwoordig alles online kunt...

Unieke designs bij LaXmi dameskleding

Als je op zoek bent naar een duurzame jumpsuit dan zou je kunnen kijken...

Waarom je absoluut een stockverkoop moet bezoeken

Fashionista’s weten al langer dat het een pak geld kost om een garderobe up...

Waar let je op bij het kopen van de...

Ben jij ook altijd al gek geweest van sieraden? Sommige hebben iets met oorbellen,...

Schoenen van Van Keeken Bodegraven

Als je op zoek bent naar kwalitatieve schoenen die zeer comfortabel zitten dan kun...

Mode voor mannen – herenkleding trends

De ondergeschikte mode voor mannen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. "Man...

Populaire categorieën