Wat is traditioneel?

Zoals zoveel jonge stellen had ik laatst een discussie met mijn vriendin. We hadden het erover dat het niet logisch is dat mannen voornamelijk in hun onderbroek slapen terwijl vrouwen vaker dan mannen een pyjama aandoen als ze naar bed gaan. Volgens mijn vriendin zou het onhygiënisch zijn van mannen dat ze in hun ondergoed gaan slapen. Zelf ben ik het daar niet mee eens. Ik kom uit een familie van vijf mannen in totaal en een vrouw. Iedere man uit mijn familie slaapt in hun onderbroek. Mijn vriendin vind het niet schoon dat een man met alleen zijn ondergoed naar bed toe gaat. Over de dag heen verzameld zich daar allemaal plas en vieze geurtjes die je vervolgens in je bed verspreid. Dat is gewoon vies, claimt ze. Zelf vind ik dat een bed prima vies mag worden door mijn ondergoed, zolang ik het maar een keer in de maand was. Het is logisch dat je bed goor wordt over gebruik van tijd, en zoveel viezer gaat het echt niet worden als ik in mijn ondergoed slaap. Bovendien slaap ik het liefst naakt. Dit wilde mijn vriendin al helemaal niet. Dit bracht een discussie op gang met de vraag: wat is traditioneel?

Vroeger

Een simpele Google search laat zien dat pyjamas een ding werden rond de middeleeuwen. Het werd als onrein beschouwd om in je nakie naast elkaar te liggen. Daar heb ik volledig begrip voor, zeker in de middeleeuwen wil je geen ziektes oplopen. Toch zie je dat de gewoonte om met kleding aan in bed te stappen over de loop van de twintigste eeuw verdween. Met je vrijere hippie beweging die ontstond in de jaren zestig waren steeds meer mensen van mening dat het niet nodig was om je te kleden. Veel mensen wilden terug naar de manier waarop moeder natuur het geregeld had. En dat kon natuurlijk ook, er waren nu immers minder gevaren voor ziektes en relaties waren een stuk opener.

Compromis

Toen ik dit aan mijn vriendin uitlegde snapte ze mijn punt wel beter, maar ze wilde me nog steeds niet geloven. Het zou volgens haar nog steeds beter zijn als mannen (waaronder ik) een pyjama heren zouden aanschaffen die je dan elke week wast. Zelf ben ik ervan overtuigd dat ondergoed mannen de zaak prima schoon houd, zolang je hem maar elke dag wast. Elke dag een nieuwe onderbroek moet kunnen. Vandaar onze compromis: elke dag voordat ik nu naar bed ga douche ik en doe ik daarna een nieuwe onderbroek aan. Zo blijft het bed schoon en kan ik toch in mijn onderbroek slapen.

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar...

Een leuk cadeau voor een kind

Een rugzak voor een kind is altijd een leuk cadeautje om te geven. Een...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen...

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang...

Sweaters en hoodies voor mannen die er stijlvol bijlopen

Voor mannen is het erg belangrijk om in de juiste kleding rond te kunnen...

Voordelen van een juwelier in Venray

Waarom zou je voor een fysieke winkel kiezen als je tegenwoordig alles online kunt...

Unieke designs bij LaXmi dameskleding

Als je op zoek bent naar een duurzame jumpsuit dan zou je kunnen kijken...

Populaire categorieën