Makkelijk gezond en slank eten in 3 stappen

Wil je graag gezonder eten, maar daar niet te veel moeite voor doen? Heel begrijpelijk. Als je namelijk op zoek gaat naar tips over gezonde voeding, slaan de adviezen van fit-goeroes je om de oren. De één spreekt de ander vaak ook nog eens tegen. Gluten zijn verboden, suiker is de duivel, je moet zes keer per dag eten, of juist één keer en dan vasten… Met de onderstaande 3 tips is gezond en slank eten een heel stuk makkelijker.

Meer groenten eten maakt gezond en slank

Groenten eten is natuurlijk hartstikke gezond. De meeste Nederlanders krijgen echter veel te weinig hiervan binnen. Terwijl de aanbevolen hoeveelheid op maar 200-250 gram ligt. Het is echter nog gezonder om meer dan deze hoeveelheid te eten. Probeer daarom echt meer groenten binnen te krijgen. Dit doe je heel gemakkelijk door minstens de helft van je bord uit groenten te laten bestaan. Zo kun je bij de lunch en de hoofdmaaltijd waarschijnlijk al genoeg groenvoer binnenkrijgen. Probeer daarnaast ook groenten te verwerken in je tussendoortjes. Denk bijvoorbeeld aan snackworteltjes met hummus of komkommer. Ook kun je heel gemakkelijk groenten zoals spinazie en bieten verwerken in smoothies. Een groot voordeel van groenten is dat ze weinig calorieën bevatten en veel vezels. Zo zit je sneller vol terwijl je niet eens zo veel hebt gegeten.

Eet plantaardig 

Voornamelijk of geheel plantaardig eten maakt slank en gezond. Dierlijke producten zoals vlees en kaas bevatten namelijk vaak veel vet en calorieën. En voor je gezondheid heb je deze echt niet nodig. En de dieren en het milieu zullen je zeker dankbaar zijn! Door vooral onbewerkte plantaardige producten te eten, krijg je ontzettend veel voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen binnen. Ook zul je hierbij geen honger lijden doordat je veel vezels eet. Twee belangrijke tips als je plantaardig gaat eten: eet in alle kleurtjes van de regenboog. Zo weet je zeker dat je alle micronutriënten binnenkrijgt. Slik daarnaast vitamine B12 bij; dit is namelijk de enige vitamine die je niet kunt binnenkrijgen met plantaardig voedsel. 

Eet voldoende eiwitten

Zeker als je veel sport heb je extra eiwitten nodig om je spieren intact te houden of te doen groeien, als dat je doel is. Maar wist je dat het eten van voldoende eiwitten ook ervoor kan zorgen dat je gezond slank blijft? Eiwitten zijn namelijk verzadigend en worden niet snel door je lichaam afgebroken. Door voldoende eiwitten te eten houd je jezelf dus gezond en slank. Goede plantaardige bronnen van eiwitten zijn alle producten gemaakt van soja. Denk hierbij aan sojabonen, tofu, tempeh en sojamelk en -yoghurt. Ook bonen, quinoa, tarwegluten en noten bevatten veel proteïne. En natuurlijk kun je altijd gaan voor een proteïne shake op basis van een plantaardig eiwit, zoals soja of erwten.

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar...

Een leuk cadeau voor een kind

Een rugzak voor een kind is altijd een leuk cadeautje om te geven. Een...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen...

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang...

Sweaters en hoodies voor mannen die er stijlvol bijlopen

Voor mannen is het erg belangrijk om in de juiste kleding rond te kunnen...

Voordelen van een juwelier in Venray

Waarom zou je voor een fysieke winkel kiezen als je tegenwoordig alles online kunt...

Unieke designs bij LaXmi dameskleding

Als je op zoek bent naar een duurzame jumpsuit dan zou je kunnen kijken...

Populaire categorieën