Heb jij al duurzame fashion in de kast hangen?

Je kunt de laatste jaren geen magazine meer openslaan of het gaat over duurzaamheid. En zelfs de allergrootste fashionista probeert tegenwoordig al andere keuzes te maken en bewuster te winkelen. Maar hoe doe je dat nou precies? Hoe kun je je garderobe verduurzamen en hoe zorg je door de manier waarop je winkelt voor een kleinere impact op het milieu? Dit klinkt heus moeilijker dan het lijkt, want met de tips uit dit artikel kom je al een heel eind. 

Vintage kleding kopen is super duurzaam

Als we het hebben over duurzaam kleding shoppen dan staan vintage en tweedehands kleding natuurlijk met stip op nummer één. Vintage kleding is jaren terug reeds geproduceerd en dus hoef je niet opnieuw iets te laten maken dat je kunt dragen. Bovendien is kleding hergebruiken en doorverkopen ideaal, want op die manier hoeft het niet weggegooid en vernietigd te worden. Je helpt het milieu er dus op twee manieren mee.

Doe langer met je kleding

Dit is natuurlijk een inkoppertje. Want als jij kleding langer draagt dan hoef je ook niet constant iets nieuws voor jezelf te kopen. De belangrijkste manier om dat te bereiken is beter na te denken over of je iets wel echt nodig hebt. Je kent het wel: Je staat in een pashokje en je hebt iets aan wat je echt helemaal geweldig vindt, maar eenmaal thuis belandt het in de kast en draag je het toch niet zoveel als je had gedacht. Zonde natuurlijk. Probeer dat te voorkomen door al in de winkel selectiever te zijn met wat je koopt.

Investeer in betere kwaliteit kleding

Is de reden dat jij kleding blijft kopen het feit dat je oude kleren steeds kapot gaan? Misschien wordt het dan tijd dat je gaat investeren in kleding van betere kwaliteit. De goedkope winkels die kleding voor spotprijzen aanbieden doen dat namelijk niet voor niets. De stof betreft een werving van veel mindere kwaliteit, en het is niet gek dat er snel gaatjes in ontstaan. Als je wat meer geld uitgeeft aan kleding van beter kwaliteit dan gaat die ook langer mee, en zo ben je dus eigenlijk hetzelfde kwijt, maar wel beter bezig voor het milieu.

Stel een capsule wardrobe op

De laatste tip is het samenstellen van een zogeheten capsule wardrobe. Dit houdt in dat je een set basic items hebt die je heel gemakkelijk met elkaar kunt combineren tot elk type outfit en elk soort look. Deze basics mogen gerust wat meer kosten, want je gebruikt ze jarenlang en ze matchen allemaal met elkaar. Er zijn mensen die leven met slechts 30 stuks kleding, het klinkt onmogelijk, maar het kan echt!

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Waarom je absoluut een stockverkoop moet bezoeken

Fashionista’s weten al langer dat het een pak geld kost om een garderobe up...

Waar let je op bij het kopen van de...

Ben jij ook altijd al gek geweest van sieraden? Sommige hebben iets met oorbellen,...

Schoenen van Van Keeken Bodegraven

Als je op zoek bent naar kwalitatieve schoenen die zeer comfortabel zitten dan kun...

Mode voor mannen – herenkleding trends

De ondergeschikte mode voor mannen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. "Man...

Een nieuwe look voor 2021

Het wordt weer een hete zomer dit jaar, iedereen mag eindelijk weer de hort...

Dit draag jij deze zomer naar je werk!

De dagen worden weer langer, het zonnetje gaat meer schijnen, en het is tijd...

Populaire categorieën