Pigmentvlekjes in je gezicht: Wat doe je eraan?

Er zijn genoeg vrouwen (en natuurlijk ook mannen) die last hebben van pigmentvlekjes in hun gezicht. Het is misschien nog wel lastiger dan puistjes hebben, want er is veel moeilijker iets aan te doen. Echter, met onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat ze lichter worden en ze zo veel minder opvallen.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je pigmentvlekjes beter kunt voorkomen dan genezen. Zorg er dus voor dat je je gezicht te allen tijden insmeert als je in de zon gaat zitten, en het liefst ook als je gewoon een boodschap gaat doen (in de zomer althans). De grootste boosdoener van pigmentvlekjes is namelijk de zon. Als je het zonde vindt dat je op die manier niet echt bruin wordt in je gezicht dan kun je een fijne, zelfbruinende crème kopen die hetzelfde effect heeft. Op die manier zorg je ervoor dat je veel egaler bruin wordt, en dat die vlekjes niet te donker worden. 

Koop speciale crèmes met hydroquinone

Er zijn speciale crèmes die ervoor gemaakt zijn om hyperpigmentatie tegen te gaan. Deze bevatten het stofje hydroquinone, wat ervoor zorgt dat de huid lichter wordt. Je kunt deze crèmes verkrijgen bij de apotheek of via je huisarts, maar let erop dat je ze alleen gebruikt op de plekken waar je last hebt van hyperpigmentatie. Smeer deze huid er elke dag mee in en zie ze al binnen enkele weken lichter worden.

Stimuleer de huidvernieuwing door te scrubben

In principe zijn pigmentvlekjes niets mer dan een ophoping van pigment in de bovenste huidlaag. Als je je huid regelmatig scrubt dan dwing je deze zichzelf te blijven vernieuwen. Ga elke week met een milde scrub stevig over de vlekjes heen en smeer ze daarna in met een goede, vochtinbrengende crème, dan vernieuwt de huid zich makkelijker.

Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste

Als je pigmentvlekjes te heftig zijn en je krijg ze zelf niet minder donker dan kan de schoonheidsspecialiste je ook helpen. De behandeling tegen pigmentvlekjes is doorgaans gericht op huidvernieuwing van binnenuit. Dit wordt bereikt door intensieve scrubs, peelings en laserbehandelingen. Welke voor jou het meest geschikt is kun je het beste aan een schoonheidsspecialiste vragen. Dit soort behandelingen kunnen zowel heel lokaal uitgevoerd worden (dus op enkele vlekjes) als op grotere gebieden. Als je tevens last van puistjes en/of rimpels hebt dan kun je je hele gezichtshuid laten behandelen met een techniek die bij al deze klachten helpt. Dit soort behandelingen hebben doorgaans het grootste effect, maar zelf scrubben en je goed insmeren helpt ook al een hoop, mits je niet uren gaat liggen bakken in de zon natuurlijk!

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Waarom je absoluut een stockverkoop moet bezoeken

Fashionista’s weten al langer dat het een pak geld kost om een garderobe up...

Waar let je op bij het kopen van de...

Ben jij ook altijd al gek geweest van sieraden? Sommige hebben iets met oorbellen,...

Schoenen van Van Keeken Bodegraven

Als je op zoek bent naar kwalitatieve schoenen die zeer comfortabel zitten dan kun...

Mode voor mannen – herenkleding trends

De ondergeschikte mode voor mannen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. "Man...

Een nieuwe look voor 2021

Het wordt weer een hete zomer dit jaar, iedereen mag eindelijk weer de hort...

Dit draag jij deze zomer naar je werk!

De dagen worden weer langer, het zonnetje gaat meer schijnen, en het is tijd...

Populaire categorieën