Een man met stijl

Soms wordt er weleens gezegd dat mannen het maar makkelijk hebben. Op het gebied van kleding bijvoorbeeld. Je hoeft niet zo na te denken over wat je aantrekt, want je pakt een nette broek, schoenen, overhemd en colbert en je bent klaar. Dit zou dan te maken hebben met dat vrouwen meer mogelijkheden hebben, zoals naast een broek ook kunnen kiezen voor een rok, jurk of jumpsuit. En dat dan combineren met welke schoenen? Met een hak, sneaker, loafer, ballerina, enkel- of knielaars of een hippe veterschoen? En dan hebben we het nog niet over de mogelijkheden in allerlei accessoires, zoals oorbellen, armbanden en kettinkjes. Hmmm, ja misschien hebben ze toch wel een punt en ben je als vrouw over het algemeen misschien toch wat langer bezig het samenstellen van je outfit. Toch hebben mannen inmiddels ook behoorlijk wat meer keuzes gekregen een eigen stijl te creëren dan decennia geleden.

Een statement maken

In veel bedrijven is het bijvoorbeeld geen must meer geworden een (strop)das te dragen bij je pak. Dat geeft al aan hoeveel losser de mannenmode is geworden. Dat hebben we voor een deel aan prins Claus te danken. In 1998 wierp hij tijdens een toespraak met een groots gebaar zijn das af en vergeleek de accessoire met een slang die om de nek gedraaid zit. Hij riep mannen op zich hiervan te bevrijden. Dit moment werd ontvangen met applaus en luid gejuich en ging de geschiedenis in als ‘The declaration of the tie’. Als man kan je inmiddels wat meer veroorloven in je werktenue. Daarmee is de stijl ook meteen wat belangrijker geworden, want nu is het algemeen geaccepteerd wat meer te variëren met kleuren en prints. Als je op werk of speciale gelegenheden nog wel geacht wordt een das te dragen, kan je wel een statement maken met je das. En voor wie gehoor gegeven heeft aan de oproep van prins Claus en de das voorgoed aan de wilgen heeft gehangen, kan in plaats van met de das dat statement maken in schoenen, het overhemd of de colbert.

De mogelijkheden van het colbert

Om een goed uitgebalanceerde outfit samen te stellen, kies je één kledingstuk uit dat het meeste spreekt door de kleur, het motief of de print. Vervolgens pas je de rest van je outfit hierop aan. Zorg dan ook dat je wat te kiezen hebt en schaf verschillende paren schoenen, soorten overhemden en colberts aan. Zo kan je eindeloos variëren voor elke gelegenheid. Voor je werk houd je je outfit waarschijnlijk rustig en kies je voor een klassiek colbert in een effen kleur, een ruit of streep erin. Maar het colbert kan ook heel goed casual gedragen worden en dan kan je wat meer uitpakken. Heb je bijvoorbeeld een date, ga je naar een feestje of ben je uitgenodigd voor een diner, maak dan de blits met bijvoorbeeld een dinnerjacket in velvet groen met zwarte revers of een opvallend kobaltblauw jasje. Durf je nog wat meer, ga dan voor een colbert met een feestelijk bloemenprint. Ja mannen, ook voor jullie zijn er genoeg mogelijkheden om je eigen stijl te creëren! Ik zeg: leef je uit!

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

De kracht van online winkelen: Een gids voor modebewuste...

In een wereld waar gemak en toegankelijkheid steeds belangrijker worden, heeft online winkelen een...

Trendy Babykleding: Korte Leggings, Gucci Sokjes en Voetloze Leggings!

Als je op zoek bent naar de leukste en meest modieuze babykleding, dan ben...

Welke activiteiten vanuit kinderen ervaren worden als de leukste...

Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen in Hoogeveen! Hoogeveen heeft een breed aanbod aan...

Kunnen ouders ook iets leuks vinden om te doen...

Verblijf je als ouder in de buurt van Gouda? Dan is er genoeg te...

Leuke dingen doen leidschendam

De leuke dingen die je kunt doen in Leidschendam zijn eindeloos. Of je nu...

Waarom zou een familie kiezen voor bepaalde soorten activiteiten...

Valkenburg is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het is de perfecte...

Populaire categorieën