Kun jij wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?

Ben jij een van die vrouwen die iets te onzeker is over haar voorkomen? Je bent niet de enige! In de wereld van fashion worden we constant gebombardeerd met foto’s van vrouwen die er ogenschijnlijk perfect uitzien, en dit kan je zelfvertrouwen best een deuk geven. Het is daarom goed om af en toe stil te staan bij de volgende punten, want jouw zelfvertrouwen hoeft namelijk heus niet af te hangen van al die externe factoren. Met een beetje oefening en de juiste focus voel jij je ook zekerder over jezelf, en over je lichaam.

Perfectie wordt gecreëerd door photoshop

Ben je jaloers op het perfecte huidje van het model op de cover van je favo magazine? Zou je willen dat jouw benen ook nul cellulose hadden zoals al die vrouwen uit de bladen? Geen zorgen, ook zij hebben hoogstwaarschijnlijk last van zowel onzuiverheden als de welbekende putjes en bobbeltjes in de huid. De reden dat je deze niet ziet is dat er flink op los gephotoshopt wordt bij de bladen. Perfectie verkoopt (helaas) en dus worden alle foto’s die ze plaatst flink bewerkt tot ze er naar tevredenheid uitzien. Houd daar dus rekening mee als je jaloers bent op deze modellen.

Een verzorgd uiterlijk is een mooi uiterlijk

Vind je jezelf niet de moeite waard? Dan is de kans ook klein dat je aandacht besteed aan je persoonlijke verzorging. En juist als je dat wel zou doen voel je je al een stuk zekerder over jezelf. Trek eens een sexy outfit aan, ook al durf je dat niet. Gebruik wat make-up als dit je helpt zekerder over te komen, of lak je nagels als je daar blij van wordt. Mensen die er verzorgd uitzien komen namelijk veel aantrekkelijker, en bovendien zelfverzekerder over.

Zelfvertrouwen versus zelfkritiek

Een hele makkelijke manier om meer zelfvertrouwen te krijgen is rigoureus te stoppen met jezelf (en anderen) te bekritiseren. Niemand is perfect, maar als je jezelf constant blijft vertellen dat er van alles mis is met je dan ga je dat vanzelf geloven. Vertel jezelf daarom dat je de moeite waard bent. Je bent namelijk altijd mooi genoeg, leuk genoeg en slim genoeg, zelfs als jij daar je twijfels over hebt. En kijk ook eens om je heen naar andere vrouwen. Zijn die allemaal zo perfect? Heus niet! Als je juist bij hen gaat zoeken naar onvolmaaktheden dan vind je er heus een hele hoop. Dit helpt je relativeren en inzien dat ook jij de moeite waard bent, want dat ben je zeker!

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Waarom je absoluut een stockverkoop moet bezoeken

Fashionista’s weten al langer dat het een pak geld kost om een garderobe up...

Waar let je op bij het kopen van de...

Ben jij ook altijd al gek geweest van sieraden? Sommige hebben iets met oorbellen,...

Schoenen van Van Keeken Bodegraven

Als je op zoek bent naar kwalitatieve schoenen die zeer comfortabel zitten dan kun...

Mode voor mannen – herenkleding trends

De ondergeschikte mode voor mannen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. "Man...

Een nieuwe look voor 2021

Het wordt weer een hete zomer dit jaar, iedereen mag eindelijk weer de hort...

Dit draag jij deze zomer naar je werk!

De dagen worden weer langer, het zonnetje gaat meer schijnen, en het is tijd...

Populaire categorieën