Kun jij wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken?

Ben jij een van die vrouwen die iets te onzeker is over haar voorkomen? Je bent niet de enige! In de wereld van fashion worden we constant gebombardeerd met foto’s van vrouwen die er ogenschijnlijk perfect uitzien, en dit kan je zelfvertrouwen best een deuk geven. Het is daarom goed om af en toe stil te staan bij de volgende punten, want jouw zelfvertrouwen hoeft namelijk heus niet af te hangen van al die externe factoren. Met een beetje oefening en de juiste focus voel jij je ook zekerder over jezelf, en over je lichaam.

Perfectie wordt gecreëerd door photoshop

Ben je jaloers op het perfecte huidje van het model op de cover van je favo magazine? Zou je willen dat jouw benen ook nul cellulose hadden zoals al die vrouwen uit de bladen? Geen zorgen, ook zij hebben hoogstwaarschijnlijk last van zowel onzuiverheden als de welbekende putjes en bobbeltjes in de huid. De reden dat je deze niet ziet is dat er flink op los gephotoshopt wordt bij de bladen. Perfectie verkoopt (helaas) en dus worden alle foto’s die ze plaatst flink bewerkt tot ze er naar tevredenheid uitzien. Houd daar dus rekening mee als je jaloers bent op deze modellen.

Een verzorgd uiterlijk is een mooi uiterlijk

Vind je jezelf niet de moeite waard? Dan is de kans ook klein dat je aandacht besteed aan je persoonlijke verzorging. En juist als je dat wel zou doen voel je je al een stuk zekerder over jezelf. Trek eens een sexy outfit aan, ook al durf je dat niet. Gebruik wat make-up als dit je helpt zekerder over te komen, of lak je nagels als je daar blij van wordt. Mensen die er verzorgd uitzien komen namelijk veel aantrekkelijker, en bovendien zelfverzekerder over.

Zelfvertrouwen versus zelfkritiek

Een hele makkelijke manier om meer zelfvertrouwen te krijgen is rigoureus te stoppen met jezelf (en anderen) te bekritiseren. Niemand is perfect, maar als je jezelf constant blijft vertellen dat er van alles mis is met je dan ga je dat vanzelf geloven. Vertel jezelf daarom dat je de moeite waard bent. Je bent namelijk altijd mooi genoeg, leuk genoeg en slim genoeg, zelfs als jij daar je twijfels over hebt. En kijk ook eens om je heen naar andere vrouwen. Zijn die allemaal zo perfect? Heus niet! Als je juist bij hen gaat zoeken naar onvolmaaktheden dan vind je er heus een hele hoop. Dit helpt je relativeren en inzien dat ook jij de moeite waard bent, want dat ben je zeker!

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

De kracht van online winkelen: Een gids voor modebewuste...

In een wereld waar gemak en toegankelijkheid steeds belangrijker worden, heeft online winkelen een...

Trendy Babykleding: Korte Leggings, Gucci Sokjes en Voetloze Leggings!

Als je op zoek bent naar de leukste en meest modieuze babykleding, dan ben...

Welke activiteiten vanuit kinderen ervaren worden als de leukste...

Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen in Hoogeveen! Hoogeveen heeft een breed aanbod aan...

Kunnen ouders ook iets leuks vinden om te doen...

Verblijf je als ouder in de buurt van Gouda? Dan is er genoeg te...

Leuke dingen doen leidschendam

De leuke dingen die je kunt doen in Leidschendam zijn eindeloos. Of je nu...

Waarom zou een familie kiezen voor bepaalde soorten activiteiten...

Valkenburg is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het is de perfecte...

Populaire categorieën