Wat is een traplift?

Kun je niet meer zelfstandig de trap op? Dan kan een traplift kan de ideale uitkomst zijn. De traplift is voor veel mensen een handig hulpmiddel om gemakkelijk naar boven en naar beneden te komen binnen het huis. Wil je meer weten over een traplift in jouw huis en wat mogelijke vergoedingen en de verschillen tussen deze vergoedingen zijn? Lees dan dit artikel van Fashion Vandaag!

Mogelijke vergoedingen

Wil je een traplift kopen, dan is het zeker interessant om te kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Je kunt dit aanvragen bij je eigen gemeente. Dit gebeurt vaak bij een speciaal Wmo-loket. Een Wmo-consulent krijgt jouw aanvraag binnen en gaat na of je recht hebt op een vergoeding. Vaak zijn deze consulenten werkzaam in de zorgsector. Het kan zijn dat de consulent wilt langkomen, om via een gesprek je huidige situatie in kaart te brengen. Hierin bespreek je waar je hulp bij nodig hebt van de gemeente en welke hulp je eigen familie je kan bieden. Na dit gesprek krijg je een goed- of afkeuring voor de vergoeding. Er bestaan twee trapliftvergoedingen: de Wmo in natura of de vergoeding vanuit je persoonsgebonden budget (pgb). Bij beide vergoedingen betaalt u een klein deel eigen bijdrage. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot maximaal 19 euro per maand.

Het verschil tussen de twee vergoedingen

Het fijne aan een Wmo-vergoeding in natura, is dat je zelf bijna niets hoeft te regelen. De gemeente kiest de traplift uit die past bij jouw huis. Wél heb je bij deze optie dus niets te zeggen over het merk, de kleur etcetera. Bij een vergoeding vanuit je persoonsgebonden budget kun je zelf bepalen welke traplift je wilt aanschaffen. Zo kun je online bijvoorbeeld een nieuwe traplift vergelijken met een tweedehands exemplaar. Je krijgt van de gemeente een budget toegewezen en hier dien je je aan te houden wanneer je wilt dat de traplift helemaal wordt vergoed. Eventuele extra kosten zijn in dat geval ook voor eigen rekening. Wanneer je een voorkeur hebt voor het laatste, kun je dit kenbaar maken. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijk plan schrijven en deze indienen wanneer je de Wmo-aanvraag doet. Een vergoeding vanuit je persoonsgebonden budget krijg je niet zomaar. Daarom is het belangrijk dat je laat zien dat je zelf alles goed kunt regelen en hoe je dit gaat doen. Je kunt bijvoorbeeld hulp vragen. Er zijn verschillende deskundigen die je maar al te graag helpen. Zo vind je altijd de beste optie voor jou!

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

De kracht van online winkelen: Een gids voor modebewuste...

In een wereld waar gemak en toegankelijkheid steeds belangrijker worden, heeft online winkelen een...

Trendy Babykleding: Korte Leggings, Gucci Sokjes en Voetloze Leggings!

Als je op zoek bent naar de leukste en meest modieuze babykleding, dan ben...

Welke activiteiten vanuit kinderen ervaren worden als de leukste...

Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen in Hoogeveen! Hoogeveen heeft een breed aanbod aan...

Kunnen ouders ook iets leuks vinden om te doen...

Verblijf je als ouder in de buurt van Gouda? Dan is er genoeg te...

Leuke dingen doen leidschendam

De leuke dingen die je kunt doen in Leidschendam zijn eindeloos. Of je nu...

Waarom zou een familie kiezen voor bepaalde soorten activiteiten...

Valkenburg is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het is de perfecte...

Populaire categorieën