Waarom je absoluut een stockverkoop moet bezoeken

Fashionista’s weten al langer dat het een pak geld kost om een garderobe up to date te houden. Daarom is een stockverkoop zo interessant. Tijdens deze evenementen krijg je mooie kortingen op allerhande kleding, van kleedjes tot schoenen. Er zijn zelfs stockverkopen voor merkkleding!

Wat is een stockverkoop?

Een stockverkoop is een, doorgaans tijdelijke, verkoop waarbij een fabrikant of winkelier zijn voorraad rechtstreeks aanbiedt aan de klant met verlaagde prijzen. Op een stockverkoop van kleding worden meestal collecties aangeboden van vorige seizoenen. In Nederland en België worden regelmatig stockverkopen georganiseerd van grote en kleine merken. Dit is in diverse categorieën zoals mode, huishoudartikelen, boeken en bijvoorbeeld meubels.

Het verschil tussen stockverkoop, uitverkoop en outlet

Een stockverkoop is niet hetzelfde als een uitverkoop. In België wordt de term uitverkoop gebruikt wanneer men verwijst naar een stockverkoop waarbij de voorraad definitief de deur uit moet. En je hebt het eerder over een uitverkoop wanneer een winkelier zijn stock aanbiedt bij definitieve stopzetting van de zaak. Een stockverkoop is trouwens ook niet hetzelfde als een outlet of een outletstore. De stockverkoop heeft meestal een meer tijdelijk karakter en wordt georganiseerd gedurende enkele dagen of weken. De outlet heeft een blijvend karakter en kan vergeleken worden met een winkel. Het vinden van een leuke stockverkoop is niet moeilijk, je hebt diverse sites met een goed overzicht. Ook kun je hier goed online allerlei leuke spullen vinden.

Voordelen van een stockverkoop

De voordelen van stockverkopen zijn enorm. Het grootste en meest bekende voordeel is natuurlijk de prijs. Op stockverkopen kan je kledingstukken shoppen van topmerken met gigantische kortingen. Die kortingen lopen soms op tot 80% of meer. Hoewel het meestal om collecties van vorige seizoenen gaat, is zo’n verkoop toch de moeite waard. Wie ziet er immers dat je een jurk draagt van het vorige seizoen? Voornamelijk merken die elk jaar dezelfde basisstukken in hun collectie hebben, doen het hier goed. Een tweede voordeel is dat organisatoren hun uitverkopen vaak op verschillende plaatsen laten doorgaan. Op die manier heb je een grote kans dat je niet te ver hoeft te rijden om een stockverkoop van jouw favoriete merk bij te wonen. 

Tel uit je winst

Tot slot is dan ook nog het feit dat een dagje naar een stockverkoop gaan met een aantal vriendinnen ook gewoon leuk is. Je kan er als het ware een daguitstap van maken en ‘s avonds kom je thuis met een arsenaal nieuwe kleding zonder dat je bankrekening geplunderd werd. Twee vliegen in één klap. 

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Wat voor weegschalen zijn er?

In de wereld waar we nu in leven, zijn er ontzettend veel opties die...

Wat is een traplift?

Kun je niet meer zelfstandig de trap op? Dan kan een traplift kan de...

Zo kies je de leukste kleding voor je winkel...

Het uitbaten van een winkel of webshop wordt vaak onderschat. Klanten zien wel wat...

Kosten van een maatpak

Wanneer je op zoek gaat naar een maatpak is al snel de vraag welke...

Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar...

Een leuk cadeau voor een kind

Een rugzak voor een kind is altijd een leuk cadeautje om te geven. Een...

Populaire categorieën