Waarom je absoluut een stockverkoop moet bezoeken

Fashionista’s weten al langer dat het een pak geld kost om een garderobe up to date te houden. Daarom is een stockverkoop zo interessant. Tijdens deze evenementen krijg je mooie kortingen op allerhande kleding, van kleedjes tot schoenen. Er zijn zelfs stockverkopen voor merkkleding!

Wat is een stockverkoop?

Een stockverkoop is een, doorgaans tijdelijke, verkoop waarbij een fabrikant of winkelier zijn voorraad rechtstreeks aanbiedt aan de klant met verlaagde prijzen. Op een stockverkoop van kleding worden meestal collecties aangeboden van vorige seizoenen. In Nederland en België worden regelmatig stockverkopen georganiseerd van grote en kleine merken. Dit is in diverse categorieën zoals mode, huishoudartikelen, boeken en bijvoorbeeld meubels.

Het verschil tussen stockverkoop, uitverkoop en outlet

Een stockverkoop is niet hetzelfde als een uitverkoop. In België wordt de term uitverkoop gebruikt wanneer men verwijst naar een stockverkoop waarbij de voorraad definitief de deur uit moet. En je hebt het eerder over een uitverkoop wanneer een winkelier zijn stock aanbiedt bij definitieve stopzetting van de zaak. Een stockverkoop is trouwens ook niet hetzelfde als een outlet of een outletstore. De stockverkoop heeft meestal een meer tijdelijk karakter en wordt georganiseerd gedurende enkele dagen of weken. De outlet heeft een blijvend karakter en kan vergeleken worden met een winkel. Het vinden van een leuke stockverkoop is niet moeilijk, je hebt diverse sites met een goed overzicht. Ook kun je hier goed online allerlei leuke spullen vinden.

Voordelen van een stockverkoop

De voordelen van stockverkopen zijn enorm. Het grootste en meest bekende voordeel is natuurlijk de prijs. Op stockverkopen kan je kledingstukken shoppen van topmerken met gigantische kortingen. Die kortingen lopen soms op tot 80% of meer. Hoewel het meestal om collecties van vorige seizoenen gaat, is zo’n verkoop toch de moeite waard. Wie ziet er immers dat je een jurk draagt van het vorige seizoen? Voornamelijk merken die elk jaar dezelfde basisstukken in hun collectie hebben, doen het hier goed. Een tweede voordeel is dat organisatoren hun uitverkopen vaak op verschillende plaatsen laten doorgaan. Op die manier heb je een grote kans dat je niet te ver hoeft te rijden om een stockverkoop van jouw favoriete merk bij te wonen. 

Tel uit je winst

Tot slot is dan ook nog het feit dat een dagje naar een stockverkoop gaan met een aantal vriendinnen ook gewoon leuk is. Je kan er als het ware een daguitstap van maken en ‘s avonds kom je thuis met een arsenaal nieuwe kleding zonder dat je bankrekening geplunderd werd. Twee vliegen in één klap. 

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

De kracht van online winkelen: Een gids voor modebewuste...

In een wereld waar gemak en toegankelijkheid steeds belangrijker worden, heeft online winkelen een...

Trendy Babykleding: Korte Leggings, Gucci Sokjes en Voetloze Leggings!

Als je op zoek bent naar de leukste en meest modieuze babykleding, dan ben...

Welke activiteiten vanuit kinderen ervaren worden als de leukste...

Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen in Hoogeveen! Hoogeveen heeft een breed aanbod aan...

Kunnen ouders ook iets leuks vinden om te doen...

Verblijf je als ouder in de buurt van Gouda? Dan is er genoeg te...

Leuke dingen doen leidschendam

De leuke dingen die je kunt doen in Leidschendam zijn eindeloos. Of je nu...

Waarom zou een familie kiezen voor bepaalde soorten activiteiten...

Valkenburg is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het is de perfecte...

Populaire categorieën