Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een winterjas?

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang met een nieuwe kopen. Wanneer je na de winter een nieuwe koopt, zijn winterjassen vaak in de uitverkoop. Toch raden wij je niet aan de eerste beste winterjas te kopen. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk snel spijt van jouw keuze. Om dit te voorkomen, vertellen wij je waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een winterjas.

Lengte van de jas

Dit lijkt misschien een open deur, maar uit ervaring weten we dat veel mannen een te korte winterjas kopen. Hier ondervind je bijvoorbeeld hinder van als je op een koude dag op de fiets stapt. Als een jas niet lang genoeg is, kruipt hij omhoog. Jouw rug komt dan bloot te liggen, waardoor je het snel koud krijgt. Koop daarom een winterjas die tot over jouw kont komt. Om te testen of een jas lang genoeg is, pas je hem aan en doe je hem dicht. Hurk vervolgens en kijk of de jas omhoog kruipt. Gebeurt dit niet? Dan is de jas lang genoeg.

Materiaalgebruik

De lengte is een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een winterjas, maar er is meer. Je doet er namelijk ook goed aan naar het materiaal te kijken. Een gewatteerde jas heeft de voorkeur. Waarom? Omdat koude lucht niet makkelijk door zo’n jas heen dringt, waardoor jouw lichaam warm blijft. Om te bepalen of een jas gewatteerd is, kijk je of er extra voering is aangebracht. Wanneer dit het geval is, spreken we van een gewatteerde winterjas. Let er wel op hoe de jas gevoerd is. Dons houdt jouw lichaam warm, maar is niet ideaal bij nat weer.

Laatste trends

Wie op zoek is naar een nieuwe jas, kijkt uiteraard ook naar de uitstraling. Logisch, want je wilt een mooie jas kopen. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat je naar de laatste trends op het gebied van herenmode kijkt. Toch is dit bij winterjassen niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat een winterjas vaak langer dan één jaar meegaat en trends soms maar één seizoen aanhouden. Koop je een jas die aansluit op de laatste trends? Dan is het maar de vraag of deze jas volgend jaar ook nog in is.

Prijs

Tot slot is de prijs iets om rekening mee te houden bij het kopen van een winterjas. Voor een Elvine winterjas betaal je al snel een paar honderd euro. Dit lijkt misschien veel, maar al met al valt dit reuze mee. Zo’n winterjas gaat namelijk meerdere jaren mee. Als je nu zo’n jas koopt, kun je de komende jaren vooruit. Je smeert de kosten in principe uit over meerdere jaren, waardoor jij je niet te veel moet laten leiden door de prijs.

 

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

De kracht van online winkelen: Een gids voor modebewuste...

In een wereld waar gemak en toegankelijkheid steeds belangrijker worden, heeft online winkelen een...

Trendy Babykleding: Korte Leggings, Gucci Sokjes en Voetloze Leggings!

Als je op zoek bent naar de leukste en meest modieuze babykleding, dan ben...

Welke activiteiten vanuit kinderen ervaren worden als de leukste...

Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen in Hoogeveen! Hoogeveen heeft een breed aanbod aan...

Kunnen ouders ook iets leuks vinden om te doen...

Verblijf je als ouder in de buurt van Gouda? Dan is er genoeg te...

Leuke dingen doen leidschendam

De leuke dingen die je kunt doen in Leidschendam zijn eindeloos. Of je nu...

Waarom zou een familie kiezen voor bepaalde soorten activiteiten...

Valkenburg is een prachtige stad in het zuiden van Nederland. Het is de perfecte...

Populaire categorieën