Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een winterjas?

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang met een nieuwe kopen. Wanneer je na de winter een nieuwe koopt, zijn winterjassen vaak in de uitverkoop. Toch raden wij je niet aan de eerste beste winterjas te kopen. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk snel spijt van jouw keuze. Om dit te voorkomen, vertellen wij je waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een winterjas.

Lengte van de jas

Dit lijkt misschien een open deur, maar uit ervaring weten we dat veel mannen een te korte winterjas kopen. Hier ondervind je bijvoorbeeld hinder van als je op een koude dag op de fiets stapt. Als een jas niet lang genoeg is, kruipt hij omhoog. Jouw rug komt dan bloot te liggen, waardoor je het snel koud krijgt. Koop daarom een winterjas die tot over jouw kont komt. Om te testen of een jas lang genoeg is, pas je hem aan en doe je hem dicht. Hurk vervolgens en kijk of de jas omhoog kruipt. Gebeurt dit niet? Dan is de jas lang genoeg.

Materiaalgebruik

De lengte is een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een winterjas, maar er is meer. Je doet er namelijk ook goed aan naar het materiaal te kijken. Een gewatteerde jas heeft de voorkeur. Waarom? Omdat koude lucht niet makkelijk door zo’n jas heen dringt, waardoor jouw lichaam warm blijft. Om te bepalen of een jas gewatteerd is, kijk je of er extra voering is aangebracht. Wanneer dit het geval is, spreken we van een gewatteerde winterjas. Let er wel op hoe de jas gevoerd is. Dons houdt jouw lichaam warm, maar is niet ideaal bij nat weer.

Laatste trends

Wie op zoek is naar een nieuwe jas, kijkt uiteraard ook naar de uitstraling. Logisch, want je wilt een mooie jas kopen. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat je naar de laatste trends op het gebied van herenmode kijkt. Toch is dit bij winterjassen niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat een winterjas vaak langer dan één jaar meegaat en trends soms maar één seizoen aanhouden. Koop je een jas die aansluit op de laatste trends? Dan is het maar de vraag of deze jas volgend jaar ook nog in is.

Prijs

Tot slot is de prijs iets om rekening mee te houden bij het kopen van een winterjas. Voor een Elvine winterjas betaal je al snel een paar honderd euro. Dit lijkt misschien veel, maar al met al valt dit reuze mee. Zo’n winterjas gaat namelijk meerdere jaren mee. Als je nu zo’n jas koopt, kun je de komende jaren vooruit. Je smeert de kosten in principe uit over meerdere jaren, waardoor jij je niet te veel moet laten leiden door de prijs.

 

Gerelateerde artikelen

Meer mode inspiratie

Wat is een traplift?

Kun je niet meer zelfstandig de trap op? Dan kan een traplift kan de...

Zo kies je de leukste kleding voor je winkel...

Het uitbaten van een winkel of webshop wordt vaak onderschat. Klanten zien wel wat...

Kosten van een maatpak

Wanneer je op zoek gaat naar een maatpak is al snel de vraag welke...

Wat is de juiste zonnebril voor mij?

Een zonnebril kopen lijkt heel gemakkelijk, maar er zijn toch een aantal dingen waar...

Een leuk cadeau voor een kind

Een rugzak voor een kind is altijd een leuk cadeautje om te geven. Een...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen...

Heeft jouw winterjas de afgelopen winter niet overleefd? Wacht dan vooral niet te lang...

Populaire categorieën